Keho

Kehosi viestittää sinulle päivittäin. Sanotaan että ”keho kuiskailee”, antaa meille viestejä kehomme hyvivoinnista tai epätasapainotiloista.
Tavoitteena terveyden ylläpidossa on pyrkiä häiriöttömään ja luonnolliseen tilaan pitämällä yllä kehon ja mielen
toimintakykyä. Tavoite on saada oma elimistö parantamaan itseään ja palauttaa terveys, ei poistaa sairautta.

Tärkeintä on oma sisäinen rauha ja rakkaus ja hyväksyntä.
Levolla, liikunnalla ja työllä tulisi olla säännöllinen rytmi. Liikunnassa on tärkeää löytää itselle ”omin” ja rakas laj. Liiallinen suorittaminen ja rehkiminen lisää helposti huolestuneisuutta, ahdistuneisuutta ja itseinhoa, jotka aikaa myöden heikentävät kehon toimintoja.

Hyvä suhde omaan kehoon, puhdas ja jalostamaton ruoka sekä riittävä liikunta ylläpitävät tervettä mieltä kehossa. Hyvä terveys ja terve keho perustuu elinvoiman esteettömään virtaukseen ja tasapainoon kehossa. Häiriöt energiatasapainossa johtavat sairastumiseen, jotka voivat johtua esimerkiksi epäterveellisestä ravinnosta, stressistä, levon ja liikunnan puutteesta, tunne-elämän järkkymisestä tai huonoista ajatuksista omaa kehoa kohtaan.

Kumpaa sinulla on enemmän: positiivisia tunteita terveyttä kohtaan vai negatiivisia sairautta kohtaan? Lääketieteessä tunnettu lumevaikutus on todiste uskon voimasta. Omalla uskolla kehomme voimaan ja kykyyn parantua on todella voimallinen merkitys.

Ruoansulatuksen ja aineenvaihdunnan merkitys on terveelle keholle elinehto. Keho poistaa jatkuvasti aineenvaihduntajätteitä, kuonaa ja myrkkyjä aineenvaihdunnan kautta. Kun ruuansulatus toimii kehossa optimaalisesti sen huomaa levänneisyyden tunteesta herätessä, silmien kirkkaudesta, ihon terveestä kuulaudesta, kevyestä olosta kehossa (kehon painosta riippumatta), vahvasta ruoansulatuksesta, energisestä ja innostuneesta olosta, selkeästä ja keskittyneestä mielestä.

Yksinkertaisesti ilmaistuna terveessä kehossa vallitsee harmonia ja tasapaino.

Uusi elämä -ohjelmassa painotamme, että haluamme tukea paranemistasi monilla tavoilla. Korostamme, että lääketieteen ja terveydenhuollon ammattilaisten apu on paranemisessasi ensisijaista.