Karita Aaltonen: Uskalla parantua

34,00 

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Uskalla parantua on Karitan rohkea, koskettava ja elämäntäyteinen oma tarina syövästä ja paranemisesta.


Miten tehdä rohkeita päätöksiä uskoen omaan intuitioon. Miten on mahdollista yhdistää lääketieteen hoidot, täydentävät hoidot ja ruokavalion ja uskaltaa tehdä mahdottomasta mahdollista. Karitan tarinaa seurataan diagnoosista tähän hetkeen. Miten diagnoosi joka antoi muutamasta kuukaudesta vuoteen elinaikaa muuttuikin omien arvojen mukaiseen tasapainoiseen elämään, unelmien toteutumiseen ja omaan elämäntehtävään.

Kirjassa mennään läpi eri vaiheita, kahta vaativaa aivoleikkausta, sädehoitojaksoa ja vuoden pituista sytostaattikuuria mutta sitäkin enemmän oman vastuun ottamista. Polun aikana Karita joutui tekemään rankkojakin päätöksiä mm. sytostaattikuurin lopettamisen suhteen. Karitauskoo että keho haluaa parantaa itse itsensä, jos siihen annetaan vaan mahdollisuus. Tähän kaikkeen kiteytyy hyvin yhden syöpälääkärin lausahdus: ”Mä en tiedä mitä sä teet, mutta jatka SITÄ mitä sä teet”. Karita haluaa todistaa myös sen että ruokavaliolla ON väliä. Isoimpana asiana Karita pitää mielen voimaa. Itsensä voi ajatella terveeksi tai sairaaksi. Itsestä on kiinni kumman valitsee. Uhriutuuko vaiko ottaako ohjakset omiin käsiinsä. Keholla on kyky parantaa itse itsensä ja se pyrkii jatkuvasti homeostaasiin eli tasapainotilaan, jos annamme kehollemme sen mahdollisuuden. Kyse on siitä miten ohjelmoimme mielemme.

Toivon merkitys paranemiseen on suuri. Antaako lääkäri meille toivoa vaiko viekö se sanoillaan sitä meiltä pois. Karita uskoo että sairaus tarjoaa meille mahdollisuuden tarkastella oman elämämme suuntaa. Olemmeko kuunnelleet kehomme viestejä vai ovatko ne jääneet kaiken kiireen ja suorittamisen alle. Sairaus antaa meille uutta suuntaa. Se mikä on pakollista on muutos!

Tärkein kysymys on: Mitä kehoni tarvitsee parantuakseen?